SUCCES VERHAAL IN COMPUTABLE

It-beveiliging specialist Wesecure heeft de data governance software van Varonis geleverd en geïmplementeerd bij Gemeente Heemskerk en daarmee bijgedragen aan de verlaging van opslag en beheer kosten van data. Tegelijk heeft de gemeente zijn toegang en data permissies gestroomlijnd en het reduceren van de complexiteit hiervan.

Dit als voorbereiding naar de upgrade van Microsoft Active Directory 2008. De oplossing die ontworpen en geïmplementeerd is door Wesecure maakt gebruik van de krachtige intelligentie van Varonis Datadvantage. Gemeente Heemskerk bespaart hiermee tijd en geld, terwijl ze de beveiliging aanscherpen door meer grip en controle te krijgen op hun data.
Al na vier maanden dat Varonis is geïnstalleerd, kan Heemskerk al snel en gemakkelijk ongebruikte data identificeren zodat deze gearchiveerd of zelfs verwijderd kan worden. Fred Kroone, netwerk en system engineer bij Heemskerk legt uit: ‘Met de hulp van Wesecure hebben wij Datadvantage geïmplementeerd en krijgen we met één druk op de knop inzicht in wie feitelijk toegang tot bepaalde data hebben en deze ook gebruiken. Aan de hand van rapportages kunnen we deze gebruikers informeren over de opslagruimte en kosten van hun ongebruikte data. Via deze weg kunnen we samen bepalen of er misschien een goedkoper alternatief is dan deze data te bewaren op het dure san-cluster.

SNEL INZICHT

Varonis combineert gebruikers en groepsinformatie vanuit de Microsoft Active Directory met de rechten en meta-data gegenereerd op de filesystemen, om zo een compleet beeld van de data toegang van de organisatie te leveren. Met behulp van deze intelligentie kan de software van Varonis automatisch gebruikers en groepen markeren die inactief, overbodig of onnodig zijn en benadrukt Varonis de gebieden waar over-permissies zijn. Dit stelt Gemeente Heemskerk in staat om snel problemen op te lossen, risico’s te verminderen en de vragen over wie toegang tot de data heeft te beantwoorden.
Kroone voegt daaraan toe: ‘Indien gebruikers geen rechten hadden tot een applicatie of file-share, kon het soms dagen duren voordat we handmatig onderzocht hadden wat de oorzaak was. Nu met Varonis weten we vaak binnen enkele minuten waar het probleem ligt. Daarnaast heeft Varonis zich goed bewezen ten aanzien van bestaande gebruikers, groepen en rechtenstructuren zodat fouten, over-permissies en ongebruikte data vóór de migratie reeds aangepakt kan worden.

OPSCHONING

Gemeente Heemskerk is nog steeds in het upgrade proces naar Active Directory 2008 en gebruikt de Varonis intelligentie om de huidige status en veranderingen te bepalen die tijdens de upgrade kunnen worden gepland en uitgevoerd. Mark Vader, ook netwerk -en system engineer voor Gemeente Heemskerk en de projectleider voor de migratie van Microsoft Active Directory 2003 naar Microsoft Active Directory 2008, voegt hieraan toe: ‘We hebben een zeer gefragmenteerde map-naamgeving-structuur en we zijn van plan om dit aan te pakken tijdens de upgrade. We konden dit niet overwegen zonder Varonis, die ons het inzicht geeft in onze mappenstructuur en hulp verleent zodat na de migratie alleen de rechtmatige gebruikers toegang krijgen tot bestanden en mappen.’