AUTOMATISCHE AANMELDING IN WINDOWS

Methode 1:

U kunt de Register-editor gebruiken om uw aanmeldingsgegevens toe te voegen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1.Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ regedit en klik op OK.

2.Ga naar de volgende registersleutel: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon

3.Dubbelklik, met gebruikmaking van uw accountnaam en –wachtwoord, op de vermelding DefaultUserName, typ uw gebruikersnaam en klik op OK.

4.Dubbelklik op de vermelding DefaultPassword, typ uw wachtwoord bij de waardegegevens en klik op OK. Als de waarde DefaultPassword niet aanwezig is, voegt u deze waarde toe. Ga hiervoor als volgt te werk:
a.Open het menu Bewerken van de Register-editor, klik op Nieuw en klik op Tekenreekswaarde.
b.Typ de waardenaam DefaultPassword en druk op ENTER.
c.Dubbelklik op de zojuist gemaakte sleutel en typ uw wachtwoord in het vak Waardegegevens. Opmerking: Als de registervermelding DefaultPassword niet bestaat, wordt de waarde van de registersleutel AutoAdminLogon automatisch door Windows XP gewijzigd van 1 (waar) naar 0 (onwaar), zodat de functie AutoAdminLogon wordt uitgeschakeld nadat de computer opnieuw is gestart.

5.Dubbelklik op de waarde AutoAdminLogon, typ 1 in het vak Waardegegevens en klik op OK. Als de waarde AutoAdminLogon niet aanwezig is, voegt u deze toe. Ga hiervoor als volgt te werk:
a.Open het menu Bewerken van de Register-editor, klik op Nieuw en klik op Tekenreekswaarde.
b.Typ de waardenaam AutoAdminLogon en druk op ENTER.
c.Dubbelklik op de zojuist gemaakte sleutel en typ 1 in het vak Waardegegevens.

6. Sluit de Register-editor af. 7.Klik op Start, vervolgens op Opnieuw opstarten en tot slot op OK. Nadat de computer opnieuw is opgestart en Windows XP is gestart, kunt u zich automatisch aanmelden. Wanneer u de automatische aanmelding wilt overslaan en zich als een andere gebruiker wilt aanmelden, houdt u SHIFT ingedrukt terwijl u zich afmeldt of terwijl u Windows XP opnieuw start. Deze procedure is alleen van toepassing wanneer u zich voor het eerst aanmeldt. Als u deze instelling voor volgende afmeldingen wilt gebruiken, moet de beheerder de volgende registersleutel instellen:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon
Waarde:ForceAutoLogon
Type: REG_SZ  Gegevens: 1

Methode 2:

U kunt automatische aanmelding ook inschakelen zonder het register te bewerken in Windows XP Home Edition en in Windows XP Professional wanneer de computer geen lid is van een domein. Ga hiervoor als volgt te werk:

1.Klik op Start en klik op Uitvoeren.

2.Typ control userpasswords2 in het vak Openen en klik op OK. Opmerking Wanneer gebruikers in Windows XP Home Edition Help-informatie willen weergeven in het venster Gebruikersaccounts, wordt deze informatie niet weergegeven. Bovendien wordt het volgende foutbericht weergegeven: Kan het bestand Station:WindowsSystem32users.hlp niet vinden. Controleer of het bestand aanwezig is op de vaste schijf. Als het bestand niet aanwezig is, moet u het opnieuw installeren.

3.Schakel de optie ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken’ uit en klik op Toepassen.

4.Typ het wachtwoord in het vak Wachtwoord in het venster Automatisch aanmelden en typ het wachtwoord nogmaals in het vak Wachtwoord bevestigen.

5.Klik op OK om het venster Automatisch aanmelden te sluiten en klik op OK om het venster Gebruikersaccounts te sluiten.