WordPress update error oplossen

Automatische update

Sinds WordPress 3.7 kan WordPress zelf updaten naar nieuwere versies. Wil je dit niet, dan kun je de automatische updates uitschakelen. Automatische updates zijn echter handig, omdat kleine updates vaak zonder problemen kunnen worden doorgevoerd en dit vaak niet gebeurt. Denk dus goed na over de automatische updates: waarom zou je het uitschakelen? Zorg dat je WordPress backups maakt en laat WordPress kleine updates automatisch doorvoeren, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

WordPress update error

De error die je kunt krijgen, ziet er waarschijnlijk (ongeveer) zo uit. De foutmelding: “Destination directory for file streaming does not exist or is not writable” of "Kan bestand niet kopiëren: wordpress/wp-includes/widgets/class-wp-widget-media-audio.php" of vergelijkbare error tijdens update van de core van WordPress, lees dan hieronder de oplossing.

“Niet schrijfbaar” update error oplossen

Om de error op te lossen en WordPress te updaten naar de nieuwste versie, moet je een wijziging aanbrengen in het wp-config.php bestand. Veel mensen denken bij het zien van deze foutmelding dat het aan de hosting ligt, maar dit is vaak niet het geval.

Open je wp-config.php bestand en zoek naar het volgende stuk code.

We gaan WordPress vertellen waar de wp-content map zich bevindt. Dit doen we met de volgende code.

Plaats deze regel onder package WordPress /* en boven // ** MySQL settings. Het resultaat is het volgende.

WordPress update mislukt nog steeds

Dan kan het zijn dat je WordPress plugins conflicteren met het updaten. Deactiveer daarom alle plugins op je website (kan ook via de FTP) en probeer WordPress opnieuw te updaten. Probeer WordPress ook eens te updaten via de FTP van je website: laat wp-config.php en wp-content staan, vervang de rest met de nieuwste WordPress. Zorg wel dat je eerst een backup maakt van de oude bestanden, mocht het mis gaan, dan ben jij in ieder geval zeker van een backup.

 

 

Comments are closed.