Starten MQseries, Civision en functies op AS400

Probleem:

De communicatielaag (MQ-Series) tussen de AS400 en de Windows machines niet doorgestart. Start Easy @cces of AS400 client. Meld je aan met voldoende rechten zoals bijvoorbeeld Qsecofr. De melding Channel number 1 failed is ook een van de meldingen.

  1. Met      WRKACTJOB kan worden gekeken wat de status van QMQM is. Dat is een      subsysteem. Als QMQM er helemaal niet is kun je doorgaan met de poging om      dit te starten.
  2. STARTEN      doe je door op de commandoregel SAP in te vullen en enter te drukken (+      nogmaals een enter). In het volgende menu kies je voor optie 2 (CONTROL).      En dan voor optie 1 (START ALL FUNCTIONS INCL NWS). Als je het menu weer      terugkrijgt (circa 5 min.) kun je testen of het weer werkt.
  3. Als      alleen het subsysteem QMQM er is zonder dat daar taken onder draaien, kun      je deze stoppen door op de commandoregel ENDSBS SBS(QMQM) OPTION(*IMMED)      in te tikken, en te enteren. Starten kan dan weer zie punt 2.
  4. Als      het subsysteem QMQM draait inclusief een stuk of twintig taken, maar toch      is er geen connectie, moet eerst alles worden gestopt. Dat doe je door op      de commandoregel SAP in te vullen en enter te drukken (+ nogmaals een      enter). In het volgende menu kies je voor optie 2 (CONTROL). En dan voor      optie 2 (STOP ALL FUNCTIONS INCL NWS). na ongeveer 5 minuten kijken met      WRKACTJOB of het subsysteem QMQM helemaal weg is. Starten kan dan weer zie      punt 2.

(Mocht het dan nog niet werken moet de AS400 worden herstart LOL)

Comments are closed.