Een goede domeinnaam

Hier zijn enkele tips om over na te denken bij de keuze van een domeinnaam.

Te veel tekens

Zorg ervoor dat je domeinnaam niet te lang is, maar tussen den 10 of 14 tekens. Want hoe korter een naam, hoe gemakkelijker deze te onthouden is. Zo hoeven mensen niet elke keer via Google te zoeken of je visitekaartje erbij te pakken om je website te vinden.

Streepjes tussen de woorden

Vroeger waren streepjes in domeinnamen handig voor de zoekmachines. Echter tegenwoordig zijn de zoekmachines slim geworden en zijn deze streepjes niet meer van belang. Daarbij komt dat een domeinnaam met streepjes minder gemakkelijk te onthouden is. Als mensen naar de naam van je website vragen, moet je er altijd bij zeggen: "met streepjes ertussen"! Beter is het dus géén streepjes te gebruiken.

Over de vraag of het überhaupt nog nodig is om het belangrijkste zoekwoord van je site in je domeinnaam op te nemen, valt te discussiëren. Een pakkende of logische naam is vaak beter te onthouden voor een bezoeker van je website.

Niet veel karakter

Is het in eerste instantie niet je bedoeling om geld te verdienen met je website, maar wil je hem alleen maken als hobby of voor je familie bijvoorbeeld, dan kun je natuurlijk gewoon een domeinnaam kiezen die je leuk vindt.

Comments are closed.