De oorsprong van WordPress

WordPress is van oudsher een systeem waarbij de nadruk ligt op berichten.

WordPress werd met name veel gebruikt als Blog of Forum. Berichten worden geplaatst op de eerste pagina (homepage) en nieuwe berichten komen er steeds weer boven aan te staan, dit herhaalt zich voortdurend. Hierbij heeft dan de bezoeker ook vaak de mogelijkheid te reageren op dergelijke berichten.

Omdat zo’n systeem natuurlijk na verloop van tijd enorm onoverzichtelijk wordt, is er de mogelijkheid de berichten in categorieën onder te verdelen, of van een label (een tag) voorzien. Bezoekers kunnen dan op categorie, op tag, of op datum zoeken als ze iets in het berichtenarchief willen vinden.

Bij pagina’s kan dat niet, die kunnen niet in categorieën worden onderverdeeld of worden getagd. De websitebouwer moet ervoor zorgen dat de bezoekers snel de pagina kunnen vinden met daarop de gezochte informatie. Daarvoor zet hij vaak links naar die pagina’s in een menu of in de footer van zijn site. Meestal heeft WordPress website ook een zoekfunctie.

Tegenwoordig zien we veel vaker dat de Blog of Forum functie van de website niet meer de eerste pagina (hompage) is maar onder een aparte pagina valt. Waarbij de gewone pagina’s juist weer meer prominent in beeld komen zoals bij een reguliere website ook het geval is.

Comments are closed.